Quin és el millor material plàstic per tal de panelar una coberta de piscina ? Ras y curt, el policarbonat.
Podríem tancar aquest post en aquest punt però mirarem de justificar aquesta afirmació tan contundent. Ja en un post anterior vàrem analitzar la diferència entre policarbonat compacte i el metacrilat.
En els darrers anys ha aparegut un nou contendent a l’hora de decidir quin material emprar. Es tracta del San (estirè acrinolitril), d’aspecte molt similar al policarbonat però tal i com passa amb el metacrilat, amb unes qualitats lluny de les que el policarbonat ofereix. Com sempre pot succeir, el preu del San i del metacrilat és un dels arguments a favor d’aquests però tractant-se d’una coberta que ha de tenir una resistència prolongada en el temps, creim que el policarbonat s’erigeix com un ferm vencedor a l’hora de prendre una decisió.
El policarbonat es mostra molt superior en totes les comparatives de resistència i durabilitat.
En una coberta de piscina, el policarbonat demostra una resistència molt superior a la del metacrilat i el san. En casos d’impactes produïts per calamarsades, colpeig de pilotes o caigudes accidentals sobre la cobertura de piscina, el policarbonat és un material inalterable. Encara que considerem que la nostra coberta no patirà cap tipus de colpeig per part ‘agents externs, moltes vegades el mateix moviment de la coberta i el seu us diari, exigeixen la màxima resistència als materials de la coberta.
El metacrilat i el san no només comporten debilitat davant el golpeig sinó que a més a més es deformen i absorbeixen molta més humitat amb el pas dels mesos. Aquestes deformacions, no només tenen un impacte estètic sinó que comporten un desajust entre l’estructura d’alumini i els materials plàstics i seran aquest darrers els que els hauran de resistir.
En el següent video, es llencen peces de formigó que pesen 32 kg des d’una alçada de 18 metres sobre un sostre corbat de policarbonat.
La millor coberta de piscina és sempre la coberta d’alumini i policarbonat
Resistència, durabilitat a canvi d’un increment mínim en el preu final de la instal·lació.