Cobrir la piscina emprant policarbonat o metacrilat ?

A l’hora de decidir quina és la coberta per a piscina que més ens convé per a casa nostra, trobem al mercat una àmplia gamma de fabricants de cobertes de piscina. Aparentement, molts d’ells ofereixen cobertes semblants a nivell estètic, però hi ha un ventall ampli de preus. Encetem una sèrie d’articles en el nostre blog per tal d’escatir el perquè de les diferències en els preus dels tancaments per a piscines. Materials, mecanitzacions, garanties… mica a mica mirarem d’anar-vos explicant en què rau la diferència entre elles.

Comencem mirant d’explicar-vos la diferència entre els diferents materials mitjançant els quals panelarem la coberta. I ens centrarem en els materials transparents emprats en moltes ocasions per a la panel·lació dels frontals i laterals de la cobertura de la piscina.

Principalment, els materials emprats per la majoria de marques són el metacrilat i el policarbonat. Malgrat que a nivell visual ambdós resulten igualment atractius i compten amb una transparència quasibé del 100%, el metacrilat és un material  que ofereix menys resistència al colpeig frontal i sobretot al lateral. D’aquesta manera, una vegada muntada la coberta, el policarbonat tindrà una resistència molt superior al metacrilat davant d’impactes accidentals o agresions voluntaries però sobretot, es mostrarà molt més fiable quan els elements de la coberta siguin mòbils com en les cobertes telescòpiques o bé disposin de laterals lliscants a modus de guillotina. En aquest segon cas, el colpeig del cantell contra el terra  produït al baixar aquests laterals, serà molt poc satisfactori i s’esquerdarà quan emprem metacrilats.

I la pregunta és clara. Per quina raó algunes empreses segueixen emprant el metacrilat en comptes del policarbonat ? Ras i curt; degut al preu més elevat del policarbonat. En ocasions, degut a la dificultat a l’hora de distingir ambdós materials a simple vista, podem caure en l’engany. Una bona manera de distingir ambdós materials, serà observant-ne el cantell. El metacrilat presenta una cantell transparent  mentres que en el cas del policarbonat, el cantell és d’un color grisós i més fosc. En les fotos següents, metacrilat  a l’esquerra i  policarbonat a la dreta.

Us deixem un video demostratiu dut a terme per un dels nostres proveidors on ens mostren un test dut a terme entre el policarbonat compacte i el metacrilar acrílic. Creiem que la petita diferència de preu queda del tot justificada.

A Cobercat cobertes per a piscina, només emprem policarbonat a l’hora de panelar les nostres cobertes. En tots els casos i per a totes les cobertes telescòpiques i fixes.

No dubteu en fer-nos arribar els vostres dubtes via mail ( info@cobercat.com ) o via facebook.