Terrasses mòbils per piscina a Barcelona

El 2021 ha estat l’any de la consolidació definitiva de les cobertes planes de piscina. Aquestes plataformes mòbils i transitables, han vingut per quedar-se per molt de temps.

Us mostrem un dels projectes més destacables duts a terme el darrer any.

Coberta plana de piscina a Sitges (Barcelona)

Aquesta terrassa mòbil  ha estat un dels projectes més especials del darrer any. Es va dur a terme per a protegir una piscina en una passivhaus o casa passiva. Així doncs, era necessari assegurar un òptim aïllament de la piscina per a mantenir la temperatura de l’aigua. Per una altra banda, els clients tenen fills petits i volien gaudir de la màxima seguretat en la piscina.

Terrassa mòbil piscina

La coberta tenia un doble objectiu. Reduïr el consum en la climatització de la piscina i protegir als més petits de la casa.

Els arquitectes de l’Estudi d’arquitectura de Sergi Gargallo, encarregats del projecte van acompanyar-nos en el disseny.

La coberta de 10m x 4m es pot recollir en un espai de 5,20 m. Un cop recollida en un extrem, la mateixa coberta serveix de terrassa per a poder prendre el sol. És a dir, tan quan està tancada i sobre la piscina com quan és oberta deixant la piscina lliure pel bany, podem transitar o instal·lar mobiliari al seu damunt.

Els dos mòduls que formen la coberta de dos nivells es mouen de manera independent. Una sola persona pot obrir i tancar la coberta manualment i sense esforç. A més a més, podem obrir tan sols un dels mòduls i gaudir de la meitat de la piscina si ens ve de gust.

Estèticament, la coberta està en concordança amb el projecte integral. La carrosseria d’alumini es va lacar en color blanc i la fusta sintètica es va escollir color canyella molt clar.

La plataforma de fusta sintètica  aïlla hermèticament la piscina del fred i la pluja. D’aquesta manera, podem allargar la temporada de bany i mantenir l’aigua neta.