Terrassa mòbil i coberta de piscina alhora

Terrassa mòbil de fusta

Us presentem un projecte ideat per @dw_arquitectura que va confiar en nosaltres per dur a terme el projecte. Després d’una reunió mantinguda a finals d’hivern, varem trobar una solució idònia tan per a la propietaria com per a l’arquitecte. Es tractava d’un pati interior en el centre de Barcelona que havia de comptar amb una piscina i una terrassa mòbil.

El nostre departament tècnic va donar les instruccions i requeriments tècnics per al correcte moviment de la coberta. Els tècnics de DW-arquitectura es varen encarregar de la preparació de l’estructura que suportaria la nostra coberta plana mòbil i de la piscina instal·lada en una primera planta.

Funcions de la coberta mòbil

La coberta plana de fusta sintètica havia de complir varies funcions:

Protecció i aïllament de la piscina durant les nits i èpoques fredes.

· La propietat disposa d’una zona habitable i transitable sobre la mateixa piscina fora de les hores o èpoques de bany. Els metres quadrats destinats a la piscina no es desaprofiten durant l’hivern.

· Al cobrir la piscina durant els dies de fred i/o pluja, evitem que l’aigua perdi temperatura o s’embruti. D’aquesta manera, quan tornen els moments idonis pel bany, podem obrir la piscina en breus segons i gaudir-ne amb una aigua en condicions òptimes de neteja i temperatura.

· Durant els mesos d’hivern la coberta deixa lliure la zona del lateral de piscina per tal que la llum i el sol arribi a la planta inferior.

Terrasa i protecció solar durant l’estiu.

· A l’estiu, la coberta es mou suspesa sobre el pati interior. La mateixa cobertura de la piscina es converteix en una terrassa habitable que flota sobre el pati interior i es revela com un espai per prendre el sol al costat de la piscina.

· Paral·lelament, aconseguim que el pati de la planta inferior resti protegit del sol directe . Així doncs, la coberta aporta una terrassa adicional en el nivell de la piscina i es revela com un eficaç tendal protector de la planta inferior.

· Després de la instal·lació de la coberta, la propietat va instal·lar una barana perimetral en la mateixa que es mou de manera solidaria amb el terra mòbil de la piscina.

Video del projecte: