La meva coberta de piscina amb guies o sense

A l’hora de comprar una coberta per a piscina o per a qualsevol altre tipus de tancament, hi ha detalls que no podem passar per alt.

Ja us hem parlat dels diferents materials que s’empren per a la construcció de les cobertes. En aquest article ens centrarem en un altre aspecte rellevant a l’hora de decidir quina coberta és la millor per a la seva piscina: la forma en la que la coberta de piscina queda fixada al terra.

És un aspecte primordial ja que no tan sols es tracta de que la coberta es pugui obrir i tancar facilment sinó que ofereixi la màxima seguretat en front del vent i no voli davant la primera ràfaga.

En el mercat trobem bàsicament dues opcions: l’ús de cargols que collen la coberta o l’ús de les guies.

Cobertes de piscina amb cargols

Cobertes de piscina amb guies

L’ús de guies pot semblar a priori un destorb i molts clients, en un principi, es mostren contraris a aquesta solució: solsament vull una coberta i no em vull complicar la vida amb instal·lacions rares de quelcom que suposadament molesta.

Llavors, per quina “estranya” raó a Cobercat ens inclinem per l’ús de guies vers al dels cargols ? Doncs perquè rere anys d’experiència en el món de les cobertes hem comprovat que es tracta de la solució més fiable, funcional i segura.

En primer lloc, les cobertes que es fixen al terra mitjançant cargols solen ésser anomenades “sense guies”, com si llisquessin perfectament per terra i es mantinguessin subjectades a aquest sense necessitat de cap tipus d’element

No obstant, com veiem en l’imatge, aquestes cobertes van subjectades mitjançant cargols que s’enrosquen al terra manualment. Cargols que s’han de descargolar un a un cada vegada que vulgui obrir i tancar la coberta. Al terra hi queda un forat roscat en el qual pot entrar-hi aigua, bruticia, terra, fulles… que més tard haurem de netejar per tal de poder tornar a tancar la coberta.

A més a més, hem de comptar sempre amb algú a part de nosaltres mateixos per tal d’obrir la coberta de la piscina ja que una sola persona no pot amb ella. I tot això és una tasca farragosa, més encara si tenim en compte que amb el pas del temps la coberta tendeix a cedir pels laterals i resulta cada vegada més dificultós encertar  cada cargol en el seu forat…. Al final el procés d’obertura i tancament de la coberta de piscina és tant pesat que deixem la coberta sempre oberta o tancada.

La solució que ofereix Cobercat consisteix en un sistema de guies planes, fabricades amb un aliatge d’alumini inalterable, en una sola peça, de tant sols 1cm d’alçada, totalment planes, amb cantells arrodonits que poden ésser trepitjats sense cap mena de perill.

  • Aquest sistema de guies farà que la seva coberta de piscina SEMPRE estigui segura davant els efectes del vent. Amb les nostres guies aconseguim que la coberta no es desplaci lateralment ni un sol milímetre, que no s’elevi ni volqui quan el vent bufa amb força. Sigui quin sigui el grau d’obertura de la coberta, aquesta estarà sempre segura.
  • Els rodaments de la coberta lliscaran sempre sobre una superfície  regular, sense juntes ni desnivells del paviment, pedres o branques. D’aquesta manera els rodaments de la coberta de piscina amb guies duren més i llisquen d’una menara més suau i lleugera.
  • Una sola persona pot obrir i tancar la coberta completament. En les cobertes de piscina sense guies necessitarem com a mínim dues persones per obrir i tancar, tenint que empenyer  al mateix temps al mateix temps cada mòdul ja que si no ho fan així s’entregirarà i no avançarà. Podem emprar aquí el símil d’un calaix amb guies o sense elles.
  • Podem obrir qualsevol mòdul intermig durant la primavera o la tardor per a ventilar. No és imprescindible obrir la coberta al complert des d’un extrem de la coberta cap a l’altre. Cada mòdul es mou de manera independent.
  • L’estructura de la seva coberta mai es deformarà. Degut al pes de la coberta i malgrat que les cobertes de Cobercat gaudeixen d’una rigidesa màxima, els laterals de totes les cobertes tendeixen a separar-se si no s’empren guies. En el cas de nevades, el pes serà major i per lo tant la deformació també. Amb el sistema de guies de les cobertes telescòpiques de Cobercat, la seva coberta podrà obrir-se i tancarse sempre com si fos el primer dia.
  • Si la meva coberta de piscina és adossada a una paret, el sistema adquireix especial importància. En aquestes cobertes, el lateral que es recolza al terra suporta més tensions i tendeix a desplaçar-se cap a l’exterior.. Amb una coberta telescòpica amb guies ens assegurem de que la subjecció segui la correcta i la coberta no es deformi amb el pas del temps.

El següent vídeo mostra la facilitat de moviment, versatilitat i suavitat del sistema de guies en una coberta de petites dimensions. En el cas de cobertes més grans, el comportament és el mateix si és que no és més accentuat encara.


Per tot això, a Cobercat estem convençuts de que les cobertes telescòpiques per a piscina han d’estar sempre equipades amb guies: la seguretat, facilitat de moviment i la qualitat de la seva coberta de piscina són la nostra prioritat.