Cobertes de piscina a Tarragona

Acabem de finalitzar un projecte de cobertura d’una piscina a la costa de Tarragona. La cobertura de la piscina va ser un projecte dissenyat entre el propietari, l’estudi d’arquitectura i el nostre equip d’enginyeria.

El client volia una piscina per nadar i gaudir-la tot l’any. Ens va expressar la seva intenció d’accedir a la zona de la piscina a través de la casa i a poder tenir un espai on instal·lar una sauna separada de la zona de bany.

Així doncs, la coberta hauria de ser una coberta mixta. Tres mòduls adossats a la casa i la resta telescòpics i que es poguessin recollir a l’estiu sota un dels mòduls adossats a la casa. El client també tenia clar que no volia que sigués massa alta. Alhora volia caminar pel seu interior sense masses estretors. És per això i degut a que no es tractava d’una coberta massa ampla que varem optar per una coberta amb els laterals rectes i un sostre a dues aigües. Els seus escassos quatre metres d’amplada ens permetien concebre una estructura poligonal.

Del disseny a la instal·lació de la coberta per la piscina

Definirem els diferents passos a seguir:

1. Projecte de piscina

L’estudi d’arquitectura Riquer Arquitectes,  es va posar en contacte amb nosaltres. L’arquitecta Clara de Riquer s’estava fent càrrec de la reforma d’una casa de platja. Ens va plantejar un disseny ja molt definit, amb un òptim d’aprofitament d’espai i alhora mínim impacte de la coberta de la piscina durant l’estiu. Des del primer moment varem intuir un projecte únic i alhora un repte.

2. Disseny de la coberta en 3D

Varem el·laborar juntament amb l’arquitecta una proposta que varem entregar conjuntament al client. L’entusiasme d’aquest, va ser imprescindible des del primer instant. Varen passar unes setmanes entre converses amb el propietari. Aquest va aportar els detalls de disseny que veia necessaris pel seu dia a dia a la piscina. Finalment varem arribar al projecte final en 3D que va convèncer plenament a la propietat.

3. Preparació obra, construcció de la piscina

Es varen iniciar les converses amb l’empresa encarregada de la instal·lació de la piscina, Coma-ruga swimming. La seva feina i col·laboració era imprescindible. Es tractava d’una cúpula de piscina que havia d’anar al mm i necessitàvem una execució acurada. (Spoiler: L’obra va ser una meravella i va quedar exacta a les mides que havíem planejat).

4. Presa de mides

Varem supervisar l’obra des del seu inici conjuntament amb l’arquitecta. Una vegada acabada l’obra, varem prendre mides definitives i varem començar la fabricació de la coberta d’alumini i policarbonat. També varem instal·lar el cobertor enrotllable Extern.

5. Instal·lació de la cúpula de la piscina

La instal·lació de l’estructura d’alumini i policarbonat es va instal·lar en 5 dies. L’encarregada de l’obra ens va acompanyar en tot moment.